Notícies i avisos

News and alerts

Apostant per la seguretat i la sostenibilitat

10/12/2018

Apostant per la seguretat i la sostenibilitat

Des d’Autocars Gamón apostem per garantitzar als nostres viatgers el màxim confort i seguretat en la utilització dels nostres serveis. Per aquest motiu hem incorporat a la nostra flota 5 vehícles nous de diferents capacitats destinats al servei discrecional i de línia, d’aquest 3 d’ells , están adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Els vehícles incorporats son, 2 vehícles de 59 places (Iveco Evadys H), un vehícle de 41 places (Otokar Ulyso T), un vehícle  de 57 palces Irizar i4 H i un altre de 61 places Irizar i6. Els dos vehícles Irizar junt amb un vehícle Ivecp Ecadys H estan adaptats per a persones amb mobilitat reduida. Les noves unitats estan dotades dels sistemes de seguretat, sostenibilitat i comoditat més actualitzats del mercat:


Sistema de frenada d’emergència (AEBS*Advanced Emergency Brake System) redueix la gravetat de les colisions amb altres vehícles ja que avisa al conductor d’un possible impacte, frenant el vehícle per evitar la col·lisió minimitzant la gravetat. Aquest sistema utilitza una càmera i un radar per a detectar els vehícles i determinar si representen una situació de risc.

Sistema d’avís de sortida de carril (AEBS*Advanced Emergency Brake System) avisa al conductor si el vehícle surt del carril de manera no intencionada. Aquest sistema utilitza una càmera per detectar les línies de carril i si es realitza un canvi de carril sense indicar-ho amb l’intermintent, el seient del conductor vibra indicant esquerra/dreta.


Sistema de frenada anti-bloqueig (ABS*Anti Blockier System) és un dispositiu per evitar que els neumàtics perdín l’adherència amb el terra durant el procés de frenada.


Control de tracció (ASR*Anti Slip Regulation) és un sistema dissenyat per prevenir la pèrdua d’adherència quan el conductor s’excedeix en l’acceleració del vehícle o quan realitza un canvi brusc en la direcció.


Sistema electrònic d’estabilitat (ESP*Electronic Stability Control) és un element de seguretat activa, frena de forma selectiva una de les rodes del vehícle en situacions de risc. Es basa en l’ABS i el control de tracció.


 Tdt: Televisió Digital Terrestre en l’Irizar i6 i monitors de Tv en la resta de models.


Els nous vehícles incorporen motors amb normativa Euro VI-C, amb emisions de CO2 pràcticament nul·les utilitzant sistemes individuals o combinats d'Abblue i la recirculació dels gasos del tub d'escapament (EGR Exhausto Gas Recirculation).